Maandag 24 december 22:00 uur – 23:30 uur
Het alternatief voor Kerstavond thuis op de bank. Met bekende gasten en serieus vermaak.
I.s.m. Internationaal Theater Amsterdam.  Kaarten

Vier kerstavond met Urban Myth en Internationaal Theater Amsterdam in de theaterkathedraal. Met alles erop en eraan: preek, collecte, samenzang en communie. Maar zonder religie. Op de kansel presentator en regisseur Jörgen Tjon A Fong. Onder zijn bezielende leiding reflecteren een cabaretier, een toekomststrateeg, een wetenschapper en een muzikante op het voorbije jaar. En we bezinnen ons op de toekomst, van ons  (kerst)voedsel, onze seks en onze plek op de wereld.

Dit was 2018
Cabaretier Farbod Moghaddan laat de hoogtepunten en dieptepunten van het jaar 2018 de revue passeren. Het gaat heel erg goed met ons. We zitten middenin een periode van economische bloei. Maar gaat het wel goed? En hoe ziet onze toekomst eruit?

De toekomst van ons voedsel
Met het traditionele kerstdiner in het achterhoofd neemt gedragswetenschapper en voedseldeskundige Marinthe de Hek ons voedsel onder de loep. Weten we zelf wel wat we in onze mond stoppen en hoe ziet de toekomst van ons eten eruit?

De toekomst van onze seks
Mabel Nummerdor is de oprichter van The Future Will Tell en mede-auteur van het boek Holy Fuck, over de toekomst van seks. Hebben we fysieke intimiteit met anderen nog nodig als technologie – robots of VR bijvoorbeeld – ons op onze wenken kunnen bedienen? Als we geen baarmoeder meer nodig hebben om een kind te verwekken? De toekomst is spannend, maar loopt steeds harder weg van de manier van leven die wij kennen.

 De toekomst van onze plek op de wereld
Anwar Manlasadoon vluchtte drie jaar geleden uit Syrië. Vanuit Aleppo kwam hij terecht in Arnhem. Een grote cultuurverandering waar Anwar wekelijks in De Gelderlander over schrijft. Hij gaat het met ons hebben over de plek waar we ons settelen. Welke ruimte neem jij in, hoeveel blijft er voor een ander over?

Iris Kroes (winnares The Voice of Holland)
De Nederlandse zangeres en harpiste Iris Kroes zorgt vanavond voor de muziek. Kroes is de winnares van het tweede seizoen van The Voice of Holland. Ze tourde in 2012 met Marco Borsato, waarmee ze o.a. in de Ziggo Dome opende. In 2014 was haar eerste theatertournee Thús te zien in theaters door het hele land en twee jaar later volgde de tournee Irisistible.

Kaarten