Niemand minder dan Eric Corton kruipt in de huid van Fidel Castro en staat naast Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld op het podium in de salsa-theaterproductie Celia! Acteur, programmamaker, schrijver en muzikant Eric Corton is bekend van o.a. de tv-serie Penoza en zijn solotheatervoorstelling ‘MA’ naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Ook schreef hij een boek over zijn reizen door Afrika als ambassadeur van het Rode Kruis.

Noah Blindenburg speelt Celia
Ook heel blij zijn we met de toevoeging van actrice, zangeres en theatermaakster Noah Blindenburg aan de cast als Celia Cruz’s assistente Nerita. Noah Blindenburg is bekend bij het Nederlandse publiek als Monica in de psychologische triller-serie ‘Ik weet wie je bent’. Ze is mede-oprichtster en uitvoerend theatermaakster van TG Proest.

Live-salsa van Timbazo
De live-salsaband Timbazo – met Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Marc Bischoff, Armando Vidal Sanchez o.l.v. Nils Fischer – maakt er een swingende avond van met de feestelijke en temperamentvolle salsa van Celia Cruz en andere Cubaanse muzikale helden. 

Première: zaterdag 16 februari. Daarna is Celia!tot 18 april te zien in theaters door het land. Kijk hier voor meer info over de voorstelling en de speellijst. N