Regie en bewerking Koos Terpstra
Artistiek Leider Jörgen Tjon A Fong


De Tsjechov-klassieker Drie Zusters in de versie van Urban Myth is verrassend, want wordt in Nederland voor het eerst gespeeld door actrices van kleur. Als een klassiek schilderij in volledig nieuwe kleuren werpen zij een frisse blik op onze hedendaagse samenleving. In hun onvervulde verlangen naar Moskou, naar een ander leven worden zij omringd door een bont gezelschap van familie en flirtende aanbidders. Grappig, zinderend en aangrijpend tegelijk en helemaal van deze tijd!

Zwarte Tsjechov
Met Drie Zusters breekt Urban Myth vaste denkpatronen over theater en over de hedendaagse samenleving open. De wereldberoemde stukken van Anton Tsjechov zijn in de ogen van regisseur Koos Terpstra te lang gerekend tot een canon die voorbehouden bleef aan louter witte acteurs. Om die reden besloot hij om het stuk te regisseren met een volledig gemengde cast: alsof we een Drie Zusters zien in de context van een hedendaagse familie. De Tsjechov-tekst krijgt hierdoor een hele andere lading. Je ziet het stuk met een hele nieuwe blik.

Onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk
Ver weggestopt in de provincie verlangen drie zusters hopeloos naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Hun hele leven draait hierom en al hun gesprekken gaan erover. Zo vergeten ze bijna dat je het leven leeft op de plek waar je bent. Drie Zusters is een van de mooiste stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk.

Regie en bewerking: Koos Terpstra
Artistiek Leider: Jörgen Tjon A Fong
Cast: Nhung Dam, Nazanin Taheri, Sharlee Daantje, Katelijne Beukema, George Tobal, Eran Ben Michael, Viktor Griffioen e.a.
Coproducent: Internationaal theater Amsterdam