Regie en bewerking Koos Terpstra
Artistiek Leider Jörgen Tjon A Fong

In de nieuwe versie van Drie Zusters van Tsjechov van Urban Myth staat een hedendaagse blik op Nederland centraal. Geen witte acteurs die oude teksten declameren, maar een cast bestaande uit jonge acteurs met achtergronden uit alle windstreken van de wereld. Ze vertellen hun verhaal door middel van de Tsjechov-teksten. Koos Terpstra bewerkt en regisseert de nieuwe versie van deze prachtige klassieker.

Zwarte Tjechov
Terpstra: Ik heb ooit een all black Cat on a Hot Tin Roof gezien en dat was een fascinerende ervaring. Zonder dat er ook maar een letter aan de tekst veranderd was, zag ik, door de castwissel, het stuk opeens met heel andere ogen. Het deed me nadenken over toneel, over uiterlijk, over ras, en over het wel heel witte toneel in Nederland. Ik zag een nieuw stuk. Toen een actrice mij meldde dat ze geen kans kreeg in Drie Zusters te spelen omdat ze niet wit is, bedacht ik me dat dit het moment was om het voor mezelf open te gooien en mijn ervaring van destijds te delen met mijn publiek nu

Onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk.
Ver weggestopt in de provincie verlangen de drie zusters hopeloos naar Moskou, de stad waar ze vandaan komen. Hun hele leven draait hierom en al hun gesprekken gaan erover. Zo vergeten ze bijna dat je het leven leeft op de plek waar je bent. Drie Zusters van Anton Tsjechov is een van de prachtige stukken over onvervulde verlangens, grote verwachtingen en uitgesteld geluk.

Verrassend, fris, modern en grappig
In de versie van Urban Myth worden de drie zusters gespeeld door Nederlanders die de huidige samenleving representeren. Een verrassende, frisse, moderne en grappige versie van een wonderschoon, klassiek toneelstuk. Als een schilderij wat zijn oorspronkelijke kleur weer heeft gevonden. Spannend, aangrijpend en helemaal van deze tijd. Een belevenis.

Urban Myth
Urban Myth geeft onvertelde verhalen een podium. Daarbij kiest Urban Myth, met oprichter en regisseur Jörgen Tjon A Fong aan het roer, voor nieuwe invalshoeken op onze gedeelde Nederlandse geschiedenis die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Wie ben ik, wie is de ander? Wie zijn wij samen? Urban Myth speelt, als vast theatergezelschap van Stadsschouwburg Amsterdam, grote zaal voorstellingen door het hele land. Als culturele organisatie maakt Urban Myth naast theatervoorstellingen ook eigenzinnige en diverse programmering, variërend van talkshows tot kunstdiscipline overstijgende samenwerkingen met musea en een alternatieve Nachtmis.