Reprise!

Op 28 juni speelt Martin Luther King op het SCHÄXPIR internationaal jeugdtheaterfestival in Linz, Oostenrijk.


✰✰✰✰ De Volkskrant– Wat de voorstelling bijzonder maakt is het confronterend staaltje terloopse rassenscheiding.
Theaterkrant – Witte regisseur op toneel maakt rassensegregatie wrang invoelbaar
Cultuurblogger Naniki (9) – Het is een hele leerzame voorstelling dus het is leuk om met de klas te gaan als je iets leerzaams en leuks wil doen

Martin Luther King is een speciale co-productie van Urban Myth met jeugdtheater De Krakeling en STIP theaterproducties! Het bekendste jeugdtheater van Nederland bestaat in 2018 veertig jaar. In oktober 2018 pakt De Krakeling uit met een groots festival. Op 4 oktober gaat Martin Luther King ( 8+) officieel in première en opent het Krakeling Festival.

‘Martin Luther King’ (8+)
Martin Luther King volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”

De voorstelling begint in 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette. Hij heeft een onbezorgde jeugd, totdat hij naar school gaat. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

‘Martin Luther King’ is een swingende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong, met hoofdrollen voor José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva en Viktor Griffioen. Tijdens de voorstelling wordt voor livemuziek gezorgd door Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney.

Tekst en regie: Jörgen Tjon a Fong
Spel: José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
Muziek: Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney
Tekst: Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie: Corien Baart
Decor: Koen Stegers
Kostuums: Jantine Kraaijeveld
Lichtontwerp: Coen van der Hoeven

Coproductie
Het 40-jarig bestaan van De Krakeling vormt de perfecte aanleiding om zelf een bijzondere voorstelling te maken. Kees Blijleven, directeur van De Krakeling, nodigde Urban Myth en STIP theaterproducties uit om samen ‘Martin Luther King’ te produceren. De voorstelling komt voort uit een behoefte aan verhalen die een kijkje geven in een andere wereld. Het gaat over de verschillen tussen mensen, maar ook juist over onze gezamenlijke geschiedenis. Deze voorstelling nodigt het jonge publiek uit om met elkaar in gesprek te gaan, om elkaar de ruimte te bieden om idealen te hebben en deze te kunnen uitspreken.

Over De KrakelingDe Krakeling is al 40 jaar hét theater waar kinderen, jongeren en hun familie kunnen genieten van theater. De Krakeling geeft kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking een positieve theaterervaring die hun wereld groter maakt.

Over STIP theaterproductiesStichting Theater Initiatieven en Produkties is opgericht in 1987 en specialiseert zich in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen in Nederland en produceert zelf voor jonge en talentvolle makers.

Martin Luther King wordt mede mogelijk gemaakt door Internationaal Theater Amsterdam, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds21.